Pages

Thursday, July 31, 2008

non stop...

hari ni rasanya aku wat kerja betul2 non stop... lepas laling pi opis, ku terus jer duk dpn pc. baru duk tak sampai 10 min, amsyar bangun.. aduh.. dia buat mess lak kt tempat tido.. basah kuyup suar dia.. tukar semua bedsheet.. dh lah 3 lapis. huhu.. tu lah. aku nih nak lawa punya pasal siap fitted sheet, flat sheet pastu ngan comforter lak. then atas comforter ngan fleece sheet gambar lighting mc queen kegemaran amsyar... pastu bila accident camni.. aku gak teruk nak membasuhnya..

pastu mandikan semua orang... bdk2 ni bukannya leh bagi duk sendiri dlm bathroom. nnt duk main air, abis toys di angkut letak dlm bath tub. lepas pakai baju, kemas bilik dia org. kerahan tenaga berlaku di situ.. hehe.. 'ain, help me please".. terhegeh2 lah bdk Ain angkut toys ke bilik toys.. amsyar liat sikit.. tapi still tolong itupun kalau suara aku dah mcm org meroyan tak sudah... huhu

pastu duduk jap kt pc. blogging konon. entry rumahku itu.. budak2 ni mkn breakfast. tak cukup goreng pisang, mkn biskut lak.. abis fadhlin lak buat onar.. biskut di lenyek2nya atas lantai. pastu air milo lak tumpah.. aduhhh.... penat wehhh

kemas sikit, tambat fadhlin dlm carseat dia, pastu bagi dia susu... harapan biar dia terlelap.. tak gak.. di jerit2 panggil aku. Ain n Amsyar dh kena halau masuk bilik. tgk tv kat bilik jer. akalu tak abis living room dia orang sepahkan...

Tgh nk mula vacuum living room, plumber datang ebtulkan leaking kat bilik air tamu.. terus cancell vacuum. karang ngan kasut dia tu, kuar masuk bilik air ngan basah semua, jadik kerja aku nk mengemop lak.. laam gak plumber tu bekerja. dia siap jer, terus capai vacuum, habis satu rumah aku vacuum. pastu mop sikit living n foyer.

pastu masak.. sambil masak, sambil bdk2 lunch. sambil sepah balik meja kat dapur. pastu sambil tu kuar masuk kain dr laundry.. tu ada dua bakul nk uruskan. satu nk iron, satu nak lipat.. adehhh...

pastu siap masak, bdk2 dh lena .. nap ptg. aku lak skrg duk blogging.. tapi dapo kat sinki lum basuh pinggan lagi. jap lagi nk g basuh pinggan pastu nk buat tea time.. apa tah tuk tea time.. no idea.. cekodok best gak hehe

ok.. nk g uruskan dapo aku yg sepah kt sink tu.. chow cin chow... babai..

2 comments:

Gille said...

Itu lah kehidupan kita orang perempun .. almost all.. stay at home mom. Saya, jadi "bat" malam je boleh stay on line lelama sebab.. my brain start to function tip top only after few hrs of warming up. in short, I take a long time to write

YANA said...

gille, mine terbalik. malam i jarang blogging.. online pun sometimes. mlm utk rest, tgk tv, n spend time with hubby.. tu saja..

so siang hari mmg i busy giler.. but i can do all the houseworks n online at the same time.. at the same time care for the kids... senang citer i can work under pressure.. huhu

Related Posts with Thumbnails