Pages

Thursday, February 26, 2009

sms...

Cik Abang dah beli sim card... so dah ber'sms' dgn Cik Adik.. Lega.. tak lah communication break down. Yang tinggal tak best, tak dapat nk skype. Kat rumah yang co sediakan tu ada tenet.. tapi style dial up. Jenuh dial then Cik Abang kata give up lah pulak... Cik Adik duk tunggu Cik Abang online sampai terlepap kat sofa.. tapi sib baik Cik Adik layan "kawan2 cicak" Cik Adik mlm2 conference... kekekke.. adalah gak xtvt yang berfaedah.. CSI sana sini.. riak sana sini... huhu...

So balik pada citer Cik Abang tu, alkisahnya, celek jer mata.. dah masuk satu SMS... then sms lah lagi sampai kat sepuluh camtu.. sampailah Cik Adik atau Cik Abang kata ada kerja... kekekek... baru ler stop... huhu.. jenuh gak prepaid tu... alah... bukan selalu...melepaskan rindu dendam..

Bangun tido... sms, pas mandi... sms, nk breakfast... sms, Cik Abang on the way g opis dlm bas ... sms, sampai opis sms... then nk g lunch... sms, balik lunch ... sms, nk balik kerja sms... pendek kata sampailah nk tido sms.... kronik2... dua jiwa yang tak pernah berenggang ni... huhu

Apapun, buat amsa ni.. selama dua tiga bulan ni, mmg sms lah mewarnai hari2 kami.. Smlm cik Abang manage to call home.. aduhai... rasa nak menangis dengar suara dia... dia ada sometimes buat gaduh, dah jauh, terasa cinta begitu mendalam... ( mulalah aku ni.. nk jiwang... huhu)...

to Cik Abang, I miss u so much... my life is different without you... tapi nk bagi terapi sedih senang jer.. masuk elaun leh g shopping... kuikuikui....

Sunday, February 22, 2009

Cik Abang

20 hb february.... besday Cik Abang... bangun pagi, after wish happy birthday, Cik Adik pun siap2 turun bawah... nk buat air tuk breakfast Cik Abang. Cik Abang keluar beli nasi lemak. So pastu breakfastlah sama2...

Pastu sementara nk menanti tengahri, Cik Adik kemas2 kain baju Cik Abang... Aduhai.. Cik Abang nak fly g Saudi hari besday dia.. sayunya hati Cik Adik. Sepanjang minggu asyik feeling blue jer.. sedih... manalah Cik Abang pernah tinggalkan Cik Adik lelama... Asal teringat jer, jadik sedih semacam. Tak semena2 melalak pulak aku... huhu

Kul 11 lebih, kat kut 12 tghari, kami pun berangkat g KLIA. Anak2 excited nk g KLIA... padahal tak tau bukan leh ikut mcm selalu.. nk hantar papa jer nak meninggalkan kami ni... Mama sayu jer.. melebih2 lak aku ni. terasa mengada2 lak... huhu...

pastu sementara Cik Abang uruskan hal check in... aku n anak2 g cari hadiah tuk dia. Kami g Bonia.. tu jer yang dekat.. tak leh fikir2 lagi. dalam masa tak sampai 15 minit, kena beli sesuatu tuk Cik Abang sebagai hadiah besday dari kami... Sebenarnya tak wajib pun bagi hadiah.. jarang bagi2 hadiah ni... tapi for this time, terasa nak dia kenang aku everytime dia tgk jam lak... huhu.. ( jam lama dia yang snetimental value aku dh termasukkan dlm washer lalu rosak...) feel gulity punya pasal, so aku berdoa Cik Abang tak beli jam.. so aku leh bagi dia present...

so belilah satu tuk Cik Abang. sempatlah Cik Adik angkut satu purse Bonia.. ( sambil menyelam minum air... teruknya aku... hahahha)

pastu bagilah Cik Abang.. suprise gitu... huhu... Cik Abang terus pakai... huhu.. kembang semangkuk jap... kekkeke

Bila Cik Abang nk boarding dah.. aduhh... sodehnya hati den ni ha... tapi tahan2.. kat rumah dh melalak, so at airport tak yah ler buat drama... huhu...

---------------------------------------------------

Ni dah dua hari Cik Abang di bumi Saudi.. Rindunya aku... jenis tak pernah pisah.. first time..Teruknya aku. Anak2 sebut2 gak papa dia orang.. We really miss him... hope dia sihat selalu, take care n sentiasa ingat kami di sini... "i cant smile without you..", lagu tu terasa mendayu2 pulak.... arrhhhhhhhhhhhhhh... jiwang ler tu.... hehehehe

-------------

dah 3 minggu lebih aku di bumi Malaysia.. tanah tumpah darahku... No more Africa.. No more Nigeria... tutup buku dah Lagos tu..

miss Lagos??? tah ler.. tak miss langsung... tak terkenang pun.. teruknya aku ni... tak macam first time out from Houston, sampai berbulan teringat rutin harian, keluar shopping.. even sampai skrg terkenang2 Walmart.. . terkenang Katy Mill... ni nk terkenangkan Park n Shop, Shoprite ataupun Dream Plaza.. rasanya mmg tak terkenang pun... bukan sbb aku sombong atau apa... sbb tak best itu yang buat rasa tak rindu pun kut.. huhu

but be in Lagos byk mengajar aku erti kemanusian ... banyak pengalaman lah... kalau tak tak tau tempat orang.. jerih perit melayan kerenah orang itam.. banyak lah.. tu pengalaman dalam kehidupan kumpul2 lama2 boleh buat biografi.. keh keh keh...

The memory is still there, still fresh... but tuk rindu2an Lagos, memang tak de...
Related Posts with Thumbnails