Pages

Monday, October 17, 2011

Biz online ku..

Tuan rumah mengaku, tuan rumah sangat suka online shopping. Hobi ni bermula tahun 2007. Makin menjadi-jadi habit ni, kalau lama tak membeli, gatal tangan juga nk keluar duit. Dan pastinya bila dah beli, no regret... kdg2 barang2 tu ada tuan rumah kurang berkenan, tapi tuan rumah ambik keputusan jual balik, atau pun bagi pada sesiapa yang tuan rumah suka..

Pernah kawan-kawan suruh tuan rumah membuat biz online. Tuan rumah mengaku, yup... telah menyediakan sebuah blog jual beli.. tapi end up, blog jadik blog hantu. Pada waktu itu, tuan rumah rasa nak beli ngan kawan-kawan sambil tolong menolong menjayakan biz mereka.

Alih2, bulan ramadhan 2011 ni, tuan rumah dapat idea nk buat biz online pulak. Kecik2 pun biz juga.. ada lah dapat sikit.. Yer.. siapa nak bagi duit tu waima rm 20 pun...

Oleh itu, pembaca sekelian, silalah2 jenguk blog tuan rumah.. :D

sila klik di sini.. :)


Berbulan lamanya tak update blog ini. Inilah entry pertama tahun 2011...


Lamanya tuan rumah tak merapu di blog sendiri.. Sejak2 tuan rumah buat biz kecil2an menjual berbagai benda also buat dropshipper ni, bz lah pulak. Sales tak le melambung mcm mentor tuan rumah aka Kak Lid tu,  tapi alhamdulillah, ada sales dan dapat lah lepas duit minyak ngan tol kalau ibaratnya tuan rumah hari2 ulang alik dari Bukit Mahkota ke Bangi lalu tol Rm 2.80 pergi balik kerja.. Hehe.. ni ibarat jer lah. Hakikatnya tuan rumah dapat duit bersih tak de nk guna benda lain. Saja suka2 dan dapat bantu adik yang tukang jadik runner sikit2 pun jadiklah...

Lama tak meroyan kat blog ni, terasa tak tau nk merapu apa... keh keh keh...

Semalam buat kuih pau. Dough tu bahagi dua, satu buat yang kukus punya, satu yg style goreng. Alahai.. hari mandom tuan tumah kut. Pau yang kukus tu, masa belum kukus, cantik gebu... Dah lepas kukus, tak cun.. tak senonoh. Yang hak goreng lak, bila dh goreng, terhangus sikit. Punca nk hangus tu, tuan rumah tak tahan nk terkucil, g lari g toilet sekejap jer.. balik2 tgk dh gelap sebelah paunya..

isk... mcm2 hal. Tuan rumah dh cukup ikhlas memasak untuk suami dan anak2.. tapi hasilnya tak secun yang tuan rumah harapkan... :(... Rasa mmglah sedap, tapi rupa kureng!!! Tuan rumah mmg cerewet sikit orgnya.. kalau buat sesuatu nk cukup sifat, lengkap, cantik seiring ngan rasa yang sedap...

Sabar jer aaa kan... :D

Related Posts with Thumbnails