Pages

Monday, October 17, 2011

Berbulan lamanya tak update blog ini. Inilah entry pertama tahun 2011...


Lamanya tuan rumah tak merapu di blog sendiri.. Sejak2 tuan rumah buat biz kecil2an menjual berbagai benda also buat dropshipper ni, bz lah pulak. Sales tak le melambung mcm mentor tuan rumah aka Kak Lid tu,  tapi alhamdulillah, ada sales dan dapat lah lepas duit minyak ngan tol kalau ibaratnya tuan rumah hari2 ulang alik dari Bukit Mahkota ke Bangi lalu tol Rm 2.80 pergi balik kerja.. Hehe.. ni ibarat jer lah. Hakikatnya tuan rumah dapat duit bersih tak de nk guna benda lain. Saja suka2 dan dapat bantu adik yang tukang jadik runner sikit2 pun jadiklah...

Lama tak meroyan kat blog ni, terasa tak tau nk merapu apa... keh keh keh...

Semalam buat kuih pau. Dough tu bahagi dua, satu buat yang kukus punya, satu yg style goreng. Alahai.. hari mandom tuan tumah kut. Pau yang kukus tu, masa belum kukus, cantik gebu... Dah lepas kukus, tak cun.. tak senonoh. Yang hak goreng lak, bila dh goreng, terhangus sikit. Punca nk hangus tu, tuan rumah tak tahan nk terkucil, g lari g toilet sekejap jer.. balik2 tgk dh gelap sebelah paunya..

isk... mcm2 hal. Tuan rumah dh cukup ikhlas memasak untuk suami dan anak2.. tapi hasilnya tak secun yang tuan rumah harapkan... :(... Rasa mmglah sedap, tapi rupa kureng!!! Tuan rumah mmg cerewet sikit orgnya.. kalau buat sesuatu nk cukup sifat, lengkap, cantik seiring ngan rasa yang sedap...

Sabar jer aaa kan... :D

No comments:

Related Posts with Thumbnails