Pages

Thursday, February 26, 2009

sms...

Cik Abang dah beli sim card... so dah ber'sms' dgn Cik Adik.. Lega.. tak lah communication break down. Yang tinggal tak best, tak dapat nk skype. Kat rumah yang co sediakan tu ada tenet.. tapi style dial up. Jenuh dial then Cik Abang kata give up lah pulak... Cik Adik duk tunggu Cik Abang online sampai terlepap kat sofa.. tapi sib baik Cik Adik layan "kawan2 cicak" Cik Adik mlm2 conference... kekekke.. adalah gak xtvt yang berfaedah.. CSI sana sini.. riak sana sini... huhu...

So balik pada citer Cik Abang tu, alkisahnya, celek jer mata.. dah masuk satu SMS... then sms lah lagi sampai kat sepuluh camtu.. sampailah Cik Adik atau Cik Abang kata ada kerja... kekekek... baru ler stop... huhu.. jenuh gak prepaid tu... alah... bukan selalu...melepaskan rindu dendam..

Bangun tido... sms, pas mandi... sms, nk breakfast... sms, Cik Abang on the way g opis dlm bas ... sms, sampai opis sms... then nk g lunch... sms, balik lunch ... sms, nk balik kerja sms... pendek kata sampailah nk tido sms.... kronik2... dua jiwa yang tak pernah berenggang ni... huhu

Apapun, buat amsa ni.. selama dua tiga bulan ni, mmg sms lah mewarnai hari2 kami.. Smlm cik Abang manage to call home.. aduhai... rasa nak menangis dengar suara dia... dia ada sometimes buat gaduh, dah jauh, terasa cinta begitu mendalam... ( mulalah aku ni.. nk jiwang... huhu)...

to Cik Abang, I miss u so much... my life is different without you... tapi nk bagi terapi sedih senang jer.. masuk elaun leh g shopping... kuikuikui....

3 comments:

comey_lote said...

sedeynya,,,aku sgt faham perasaan ko...sbb aku balik msia sorg2...and masa tu tak tau lagi bila kami leh jumpa..kepala otak aku pk mcm2 dah, kot2 perkara buruk tjadi...sedey weii..org kampung pelk napa aku balik sorg,mcm2 lah diorg pk kan..aduhai...
balik rumah mertua, org kg tny pasal anak pulak,semuanya aku kene hadapi sendirian...huk huk huk


so bila ko follow dia gi saudi?

YANA said...

tu ler dia ida.. sedeyyyy lah... adeh...

nk follow pun tak tau bila lah...

Crazypixie said...

hi lilo...baru terjumpak blog hang ni..
well, i'm 'amj' from our Overseas forum tertutup.
Abg P balik sengsorang? lama ke? (sori la, byk tanya lak aku nih)

Related Posts with Thumbnails