Pages

Tuesday, July 8, 2008

mangkuk hayun...

Ni nak meroyan sikit..

yesterday, adalah org maintenent ni dtg rumah. datang jam 10 pagi.. lebih sikit. So datang2 tu terus jer, kata " sorry madam.. we want to do fumigation this morning. so u not allow to stay in the house at least 3 hours", camtu lah ayat dia..

aku pun teruslah kata.. "without notice, then u come here and ask me to out from my own house. Do you know that, if u want to fumigate the house, so, i have a lot of work to do. to cover all the food, to store all the stuff in the kitchen so that the fumigate not poison all my foods... then i have small kids also. So where i have to go for 3 - 4 hours without notice like this.bla bla bla..." bebel lah sikit aku kat mamat itam tuh.

then i decide... no fumigation in my house.

lantaklah depa kata aku tanak kerjasama ker apa ker.. mangkuk hayun tul. nak buat kerja dan2 tu nak buat tanpa notis. nyusahkan orang jer.. pastu apa yang dia org tau, say sorry for everything.. sorry kau tuh dah tak de makna, sbb bebal sgt!

Then, petang my laling back from office, i ceritalah apa yang ebrlaku pagi tu. sebenarnya i dah sms dia hal fumigation nih. so apa kami buat, print satu notice...

"PLEASE PROVIDE 2-3 DAYS EARLY NOTIFICATION ON ANY MAINTENANCE WORK/FUMIGATION/etc. TO BE CARRIED OUT IN THE FLAT. LAST MINUTE NOTICE WILL NOT BE ENTERTAINED"
The notice lekat kat depan pintu.. not to tunjuk kami besar kepala, tapi mentaliti orang sini yang tak reti bahasa nih susah betul dibuatnya.. pastu buat kerja tak organize lak tu..

No comments:

Related Posts with Thumbnails