Pages

Tuesday, May 13, 2008

simple excercise...

Simple excercise for fashionable wife... ( yang busy 24 jam tu... ekekeke)


  • utk perut.. yg muncit2 tu.... try kempeskan perut, n tahan nafas selama 10 saat. Then release. ulanglah beberapa kali yang boleh. senang jer nak buat. sambil masak2 ker, menyapu ker, duduk2 depan pc pun leh buat.

  • sit up

  • exercise bahu n tangan... letak tangan kat bahu, then buat pusingan ikut arah jam. repeat ikut lawan arah jam lak.. tak kisah lah banyak kali nk buat.

  • Kalau ada treadmill, leh ler buat exercise jalan dalam rumah. tapi kalau tak de janganlah sedih. leh jugak buat. Jalan throughout the house . pusing2. Kalau rumah dua tingkat lagi mudah. Just turun naik tangga selama 15 minit. lama2 pecahlah lemak2 kat peha tu. kalau yang duk rumah flat macam i nih, atau apartment bertingkat tu, kuar sat dari rumah, dan jalan naik tangga sampai tingkat atas then turun balik. Jangan guna lift eh.. cendekel tuh! ekeke

  • dumbell tak de , jangan risau. ambil dua botol air mineral saiz 500ml. then buatlah macam dumbell tu. part of exercise tangan gak...
tu jer untuk masa nih. Kalau ada tambahan untuk fashionable wife yang selalu exercise leh tambah di sini. Ni just jimat yg tak kuar belanja pun. n yang penting just stay at home then healthy n get in shape...
err.. tp makan janganlah melantak giler.. tak jadik gak excercise then melantak mcm apa.. balance lah eh.. wakakaka

2 comments:

Shhh... said...

Wa rumah 4 tingkat tapi malas nak turun naik turun naik hehehe

YANA said...

achik, dh slim tak per tau... gue perut muncit ler.. keh keh keh

Related Posts with Thumbnails