Pages

Friday, April 25, 2008

Romantika d Amour...

Malam tu Cik Abang ajak Cik Adik pergi ke rumah baru. Masa tu kami masih di rumah transit lagi. Anak2 dah lena semuanya. Jadi dari rumah transit kat tingkat 3 Cik Adik ikut bontot Cik Abang ke rumah baru yang di tingkat 1. Alasan Cik Abang kata, jom duk dengar stereo Cik Abang sebab Cik Abang dah seharian duk setting home teater kat rumah baru.

Masuk2 jer rumah baru kat tingkat 1 tu, bergema bunyi muzik. OOoooOOO... rupanya Cik Abang pasang lagu. Aduhai.. lagu lamalah... Cik Abang terus nyanyi lagu tu ikut lah si penyanyi tu melalak...

Rangkaian lagu2 nyanyian kumpulan Michael Learns to Rock itu benar2 membuai perasaan.. Syahdu tiba2 datang bila teringat kenangan silam time2 zaman Cik Adik bercintun2 ngan Cik Abang. Dari lagu The Actor membawak kepada Paint My Love. pastu lagu You Took My Heart Away, then Someday... kiranya satu albumlah punya lagu... aduhai... membuai kenangan zaman muda2 belia dulu...

Duk2 lah lepak kat sofa sambil Cik Adik duk baring2 atas sofa. Cik abang sambil betulkan speaker dia, duk nyanyi2 lagu zaman muda2 dulu... Dalam pada Cik Adik duk berangan tu, Cik Abang pun katalah....

" lagu ni kan di tujukan khas untuk awek yang pakai baju kurung kuning air dengan ucapan, i love you"...

Eh, apa kes lak baju kurung. Cik Adik pakai pyjamas jer ni... Rupanya cik Abang pun teringat kisah lama time dating Cik Adik ngan Cik Abang ada dulu sekali secara tak sengaja terpakai baju sedondon colornya...

Sudahnya, abis satu album lagu, last2 lagu dangdut kelate lak kuar. rupanya CD yang Cik Abang burn tu ada lak sesat lagu "pacat" dan lagu " anok tok de besar"... Cis! tak pasal2 potong stim tul minah kelate campur siam duk berdangdut...

so last2 malam yang konon nak romantika d amour spoil dek lagu dangdut lak... hehehe..

*datanglah merapu tuan rumah ni.... hahahaha*

6 comments:

eyzlyn said...

lepas tu mesti kena terkam.. muahahahahaha

YANA said...

episod selepas itu.....

pandai ko teka... hahahahahaha

Ari Miraj said...

best wor Michael Learns to Rock. Best-best lagu diorang, although obscenely jiwang at times, tapi still best :P

YANA said...

tu yanag aku ngan laling layan jiwang dulu2 tu.. wakakak

comey_lote said...

lomantik tui!

YANA said...

comey.. lomantik bawak bahagia tau....

Related Posts with Thumbnails