Pages

Tuesday, April 29, 2008

Make up.


*gambar tuan rumah lama punya.... *

Pakai make up tak?

kalau aku kata tak pakai nampak sangat tipu. tapi sebenarnya pakai make up dlaam ertikata sebenar yang wajibnya bagi aku hanya pakai lipstik jer. kalau rajin nak2 masa tak leh sembahyang tu mulalah nak tepek muka ngan color2 sikit. Mulalah nak pakai lipstik, lipliner, lipbalm bagai... ( dalam ertikata lain semuanya berkaitan ngan lip daa.. hahaha).

Then sesekali pakai lah eyeliner.. rasanya pasni nak praktikkan pakai eyeliner selepas belajar cara2 pemakaian dari satu forum tu... TQ sahabatku... pasni mata ku nampak seri2lah kut.. hahahaha
Aku hanya pakai lipstik AVON jer. dari mula2 pandai pakai lipstik sampai sekarang.. memang setia ngan AVON. Eyeliner pun AVON gak.. beli jer tapi penah pakai sekali dua sebab tak reti nak pakai... pasni hasil tunjuk ajar sahabat kat porem tu, leh ler cuba pakai.

kalau eyeshadow lak.. dari dulu memang lah pakai Maybelline. tapi tu lah.. aku suka color yang natural tone je.. tu pasal nampak macam tak make up muka kut.. kui kui kui...
pasni, lepas baca posting2 kawan2 kat porem.. seklai ngan duk jengah2 bloh lain2 tu, adeh, ku rasa nak kena calit muka ni sikit2... mana tau, hasil calit tu, cik abang tengok cik adik... auum... wakakakaka













3 comments:

comey_lote said...

ehh ehh ehhh...dah ada ajaran pakai eyeliner ekk kat porem?nanti ku gi tgk..busy ler..ade guests...depa baru balik...esok sampai hat lain lagi...ekekeke

eh, hang takpa eh pakai liptit evon?aku takleh, bibir jadi kering..tak de jodoh ngan avon la

YANA said...

tu lah semua ni kena ikut kesesuaian pemakai.. ada yang leh pakai brand mahal jer.. daku tak per, mahal murah belasah.. tapi byk yg murah jer.. ekekeke

comey_lote said...

aku mahal murah tak kira!asal tak menggelupaskan bibir ku!loreal n maybeline pun aku sapu!

Related Posts with Thumbnails