Pages

Monday, November 29, 2010

Marble Cake

Hari ni buat marble cake. Sebenarnya tuan rumah buat tuk minum petang. Kebetulan kami bakal ada tetamu petang ni.. Kawan hubby also family friend of us lah datang. so buatlah tuk minum petang..


ni lah kek marblenya.. lum potong. dh terletak elok atas serving ni rasa sayang nak potong.. apalagi dh hias ngan icing sugar.. hahaha.. boleh ker tanak potong?? :P

http://www.myresipi.com/top/detail/3600- link resepi yang tuan rumah ambik kt myresepi... terima kasih tuan punya resepi.. :D

tapi still copy paste kat sini gak. mana tau myresepi selalu lah down websitenya, so leh ambik kat sini jer.. :D

bahan2: 


300 g butter
300g gula caster
320g tepung gandum
5 biji telur (grade B)
1 sudu teh esen vanila
1 sudu teh baking powder
1/2 cawan susu segar
Cara-cara

Beat butter ngan gula sampai kembang.
masukkan telur 1, per 1.
Masukkan tepung yang diayak ngan baking powder berselang seli ngan susu. Kalau nak marblekan dia, bahagi lah berapa warna nak, pastu marblekan je lah dengan mengunakan lidi..
Bakar suhu 160C untuk 1
jam.






tu dia yg dh sedia dipotong dan dh ngap dah pun.. :D

ok.. selamat mencuba.. harap2 resepi2 dan blog ni memberi inspirasi kepada semua pembaca. Tuan rumah jugak try n error dan masih belajar dan banyak lagi kena belajar.. :)..

No comments:

Related Posts with Thumbnails