Pages

Sunday, August 10, 2008

08-08-08


8 august besday mak aku... so setiap tahun bila 8 haribulan 8 mmg bermakna...



HEPI BESDAY MAK... SEMOGA MAK PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI DAN HIDUP DIBERKATI ALLAH.... AMIN...



So, hari jumaat hari tu aku pun call lah Mak aku, wish her hepi besday. sebelum tu pagi waktu sini dah hantar sms kat mak aku wish dia. sempatlah pulak berborak sakan ngan mak aku thru phone. Citer2lah hal cucu mak aku ni. Gelak mak aku bila aku kata Fadhlin kerja makan jer, badan pun dah gedebab, tak larat nak dukung dah...



Ain lak duk buat aku risau sbb dia tu pemalu benar. Susah nak jawab kalau orang tanya... Alkisahnya masa 08-08 tu ada call dari AISL ( American International School Lagos), depa suh datang next week untuk asscessment before masuk school. Mmg gitu style sini, kena lah interview dulu bebudak ni sblm masuk school... jenuh aku bertanya dia soklan nama sapa, umur berapa... tersengih2 nak jawab. Bukan dia tak tau, tapi dia jenis malu n susuh nak bukak mulut. mengalahkan ada emas berlian dalam mulut. soalan2 yang aku tanya kat Ain tu, adalak tukang jawab.. Si Amsyar pulak menyibuk nak menjawab. Tu terlampau peramah lak... sib baik Fadhlin tak reti menjawab.. Kalau tak budak kecik tu, aku sure punya paling peramah... huhu.



Oklah.. tu jer bebelan selepas beberapa hari tak update blog... huhu.. very busy lah sikti dua tiga hari ni... tah apa yang busy tah. yang pasti busy sikit2 vacuum rumah, sapulah, mop lah.. sbb org hitam ni kejap2 kuar masuk pasang split aircond tak siap2... nak wiring lah, nk cat lah... tapi still until today not function.. apatah problemnye.. eden pun tak tau lah...

4 comments:

Gille said...

Lilo, mak you lawa, muda je nampak. Congrats on the day.. semoga panjang umur.

Oh ho..jadi dgn anak anak cakap Malay ke apa? Tentu dia terpelik sekejap mengapa mamanya menanya soalan seperti itu.

YANA said...

dgn bak2 ni i cakap campur lah malay n english. but lebih byk english since depa comunicate adik beradik in english..

then selalu i tarinning dia org tanya mcm2 in english jugak.. tapi kan, ain mmg pemalu lah.. susah tul dia tu.. make me risau pulak nnt kat skull dia tak bercakap langsung. org tanya diam jer.. parah!!!

Gille said...

kena galakkan.. tu.
I am sure cikgu kat sana tahu and well trained macam mana nak bagi budak responce.

YANA said...

yes...

hopefully bila dh kat skull dh campur gaul. dia tak shy lagi...

Related Posts with Thumbnails