Salam sejahtera dan selamat pagi.
Morning breakfast kita adalah lempeng kelapa cicah asam pedas ikan tenggiri leftover yesterday punya dinner. Rasanya asal ada lebihan asam pedas jer, tak sah tak buat lempeng atau cekodok. Sedap pulak duk cicah2 tu, sampai tak perasan dua tiga keping lempeng abis kena ngap.. hehehe..
my version of lempeng kelapa senang aje.
kelapa parut dalam 1/2 cawan
tepung gandum dalam secawan
garam
gula
air secukupnya.
campur semuanya, pastu buatlah lempeng dalam kuali leper.. kekeke.. kuali oles sikit minyak jer... ratakan batter dalam kuali, pastu balik2kan.. agak2 dh brown, sedikit garing, siap.. :D
nak kasi sukatan pun jadi tak reti, sbb kita main agak2 jer.. ni anggaran agak2 jer punya resepi which is dapatlah 4-5 keping saiz besar sikit dari piring cawan yang standard tu.. :D.. isk tak reti tuan rumah nak describe... kekekke...
No comments:
Post a Comment