Pages

Monday, July 6, 2009

ceritera hari ini...

Tuan rumah bangun pagi jam 4.30am... sure orang kata awal gelap katuk dh bangun ek.. padahal kt tanah saudi ni, dh subuh gajah dah tu... huhu... pas menjalankan kewajiban utama kepadaNya, tuan rumah g masuk opis...

Masuk opis dapo, benda pertama buat... bangunkan laptop yg dh tido 8 jam.. ala2 tuan rumah gak.. kena tido 8 jam walaupun tk dpt tido gak 8 jam.. kalau tak kena 'kacau'... dapat kut.. keh keh keh...
Pastu jerang air.. pastu buat breakfast. Nasi goreng hari ni...

Pas semua dh bangun, yg kecik bangun2 nk tgk TV, yg tua lak bangun2 nk breakfast, nk g kerja.. so tuan rumah pun pas semua benda dh settle, ngadaplah internet jap.. dalam pada tu, pot pet pot pet mulut tuan rumah suh kiddos ni makan, mandi.. nk hantar si kakak g sekolah.. Summer break skrg, tapi kakak g jer lah sekolah buat apa2 xtvt.. ada "july intersesson" sempena summer break ni.. so buang2 masa kt sekolah...

pastu g hantar baju tuk iron kt dobi, pastu g beli sikit groceries.. pastu g pharmacy kt RT hospital, nak ambik ubat Amsyar...

pastu balik hantar barang, kuar balik... g ambil Ain kt sekolah. Ain end up nk g main2 rumah kawan dia, so hantar dia main. Balik lagi.. masak sambil2 berinternet.. pastu kul 12. kuar balik g ambik Ain. Amsyar too sbb dia pun numpang sekaki main kt rumah kawan kakaknya.. Si fadhlin dh hangin, nk tido asyik kena kejut sbb kuar masuk kete jer.. keh keh keh...

now, masa update blog ni.. *** time rajin update beria2.. malas sampai bersawang!!! hahahhaha***, tuan rumah tengah tunggu donut naik... tah jadik ker tak kali ni.. kalau tak jadik lagi cam hari tu, nampaknya tuan rumah tong sampahkan jer lah... huhu...

oklah... bebelan berakhir di sini... huhu..

btw: nk hebah2 menu today, asam pedas ikan tenggiri+ bendi, sotong goreng kunyit, rojak... sup ayam tuk bdk2...

till here.. tata... titi... tutu...

No comments:

Related Posts with Thumbnails