Pages

Thursday, June 26, 2008

jatuh...........

anakku jatuh kerusi...

alkisahnya bukan tak pernah si fadhlin tu jatuh. selalu sangat. tapi kali ni jatuh yang sampai mencederakan. dahi dia berdarah. mmg berbekaslah tu. harap2 janganlah sampai tua ber'scar'.

budak kecik tuh tak padan yang baru nak amsuk 16 bulan punya budak. brutal abis. suka memanjat satu, suka buat2 nak jatuh. that day masa kat hotel di cape town, aku terkejut giler camne dia leh kuar sendiri from the baby cot! Masa tu aku kat toilet, tetiba anak kecik ni datang kat aku siap panggil mama lagi. Aku ingat papa dia kuarkan dari cot, rupanya lalingku pun tak sedar dia dah kuar dari cot! ( laling leka layan internet time tuh!!!!)...

esoknya aku observed jer si fadhlin, camne dia leh kuar dari baby cot. rupanya dia tu mmg akal panjang tul. dia paut tangan kat bed, then dia panjat... aduhai.. sib baik tak apa2..

Kali ni hal nak panjat sofa, tapi balancing kurang, so jatuh terjelepuk. dh lah berdarah kat dahi.. terus aku ambil minyak gamat sapu. melolong lak jugak melalak dia tuh. nasib pulak jatuh depan papa dia. kalau tak sure aku kena ceramah sivik tak pasal2... huhu...

3 comments:

Gille said...

Anak sulungku jatuh sebab ibu dia cuai.. lupa nak letak bantal sebagai penghalang. Tulang clavical dia patah. hu hu.
Budak budak sepat sembuh, scar pulak bergantung pada jenis kulit dan "cut".

YANA said...

opps... so apa jadik anak u.. masuk spital semestinya...

Gille said...

a day after baru bawak di ke spital. kesian dia nangis kami ingatkan dia buat drama tiap tiap hari. Doctor tak buat apa apa pun, sebab dia dapat clean fracture. Beminggu juga dia tak dapat move much of his left hand.

Related Posts with Thumbnails